De Bassets Rubriek #11 – Week 49

15 december 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de elfde editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we vooruit kijken naar aankomend weekend!

“Mudde, ben je daar weer! Ik ben er niet aan toegekomen hoor, de redactie mailen..”

Dag trouwe lezer, leuk dat je er weer bent. Dit geldt niet alleen voor jou hoor, maar voor vele anderen. De redactie heeft te weinig reacties ontvangen over de fabelachtige bijnamen en heeft er daarom voor gekozen om dit onderwerp op een cliffhanger te rusten. De lijst met toelichtingen ontvangen jullie op een speciale uitgaven *knipoog*.

Mochten er toch nog lezer zijn met een unieke anekdote over een van onze helden of heldinnen, of wellicht zelfs wel een bijnaam uit een vriendenkring, dan hoort de redactie dit graag. Mailen kan altijd, geheel vrijblijvend, naar lars.mudde@live.nl

Bedankt voor jullie aandacht en bij voorbaat dank voor de tijd. Nu weer verder met de daghap.

“Broodje bal? Want die zijn razend populair sinds je bent begonnen met schrijven!”

Ik heb zoiets vernomen ja. Vermoedelijk heeft ‘DJ doet maar wat’ 25% aandelen in de keuken. Echter blijft dit een dorpsgerucht.

Nee nee, de daghap vandaag is de vorige wedstrijd van Bassets 1. Een wedstrijd die in eerste instantie gespeeld zou worden in Utrecht, maar toch last minute werd verplaatst naar het altijd zonnige Sas Vegas. Tot geluk van de jeugdige geesten die een half uur langer in de rukbunker konden rollen, en van de vaders die een half uur langer aan de ontbijttafel konden zitten. Na het verwerken van het verlies tegen Amstelveen heerste er toch een gevoel van zelfverzekerdheid. Stuk voor stuk blijven jonge gasten zichzelf overtreffen en oudere spelers idem dito. Individueel begint dit team steeds beter uit de verf te komen, maar de crux zit hem in het floreren als collectief. De wedstrijd tegen ‘Uterech’ (Bacootje Stef, we zien je gozâh!) moest een werkelijke beproeving zijn voor Bassets 1.

Het team wat af was gereisd naar Sassenheim is een bekend team voor de Bassets. Een laagvlieger in de ereklasse, maar met pit en venijn in hun bloed. Ook dit jaar lijkt de Bassets meermaals Utrecht te treffen, dus de vlammen waren te zien in alle 30 spelers. De wedstrijd begon vroeg al intens met een diepe kickoff van URC. RCB verwerkt deze bal matig uit de ‘22 en dit gaf Utrecht direct gevaarlijk balbezit. Toch bleef Bassets verdedigen met agressie. Inmiddels gepromoveerde ‘Sassemse Thor’ was goed voor meerdere bone crushing tackles en sloopkogel Tuncer Jr. heeft minimaal de helft van URC ‘op hun reet gezet’. Toch bleef URC zich in de wedstrijd knokken. Of dit altijd op de meest sportieve manier was moet men aan de sprinters op #9 & #10 vragen. Deze jongens zijn gelukkig niet zo snel opgefokt, dus al helemaal niet tegen een rugbyteam wat trekjes van voetballers heeft. Hoe dan ook wist URC het eerste over de try line te komen. Met snel balspel vanuit een penalty drukte zij de eerste try in de hoek.

Kwa balbezit en penalties vloog deze wedstrijd op en neer. Bassets hield zich goed vast aan het gameplan en vooruit te boxen naar de try line van URC. Helaas ontbrak het in de afronding toch aan het kunnen maken van een vuist. Niet meer dan een aantal penalties stonden op het bord voor Bassets. Ondanks geweldig vuil werk van onder meer De Dokter, Hans en De Lok. Er ontbreekt toch een stuk game management binnen dit talentvolle team, ondanks dat dit met iedere wedstrijd beter wordt. Iedere speler is bekwaam genoeg om een harde tackle in te zetten of uit te voeren wat de coach van hen vraagt. Wellicht is het simpelweg een kwestie van wedstrijdervaring als team, of een kwestie van De Darm niet meer op #10 laten spelen. Die was namelijk weer goed voor een trademark interceptie pass wat leidde tot URC’s laatste try van de wedstrijd (zelfspot he, lezers, zijn maar dolletjes). Uiteindelijk bezegelde Bassets toch nog de wedstrijd met punten, in de laatste minuut werd de 3e penalty kick door de palen geschoten door Sam van Duijn, alias Farao, alias Marcus Smith’s cloon, alias Sam Smith on a sugar rush. URC trok aan het laatste eind, maar een rematch zit nog in het vat.. en verzuurd dus niet. Uitslag 9-25.

“Ik had voor een scrum gekozen ho-…”

Ja ja, wij ook, als de tijd te zien was. Genoeg nu over de wedstrijd tegen Utrecht. Het was niet onze beste, maar wel een uiterst leerzame. Alle ogen zijn gericht op komende zondag. De laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft, tevens een zware tegen het hoogvliegende Groningen. Een wedstrijd die wij thuis spelen, maar zonder De Kraanvogel en De Darm. Met dit 2e zal men tevreden zijn, dan kunnen de oordopjes een thuis blijven. Echter betekent dit wel dat er gerouleerd moet worden in de opstelling. De Bassets hebben keihard getraind deze week en zullen jullie steun goed kunnen gebruiken zondag. Even als onze dames die hun 1e wedstrijd van hun 2e seizoenshelft spelen!

Namens de redactie dus de oproep om onze helden en heldinnen luidkeels aan te moedigen op zondag en om hier kort verslag van uit te brengen op de mail. Beloning is 1 broodje bal.

“Is goed, als die wel wordt ondertekend door Tim”

 Gaan we regelen!

“Oke dan, 100. Wat krijgen we te zien zondag?”

 Het programma voor dit weekeinde:

Thuis:

Om 13:00 speelt Cluster Blue Babes 1 thuis tegen RUS 1

  • Locatie: Vijfmeiweg 37A, ‘De Rugby Tempel’, Sassenheim.

Om 15:00 speelt RC The Bassets 1 thuis tegen RC  Groningen 1

  • Locatie: Vijfmeiweg 37A, ‘De Rugby Tempel’, Sassenheim.

Uit:

Om 13:00 speelt Cluster Bassets/Hawks 2 uit tegen Cluster RC Dronten/Bulldogs 1

  • Locatie: Sportpark Educalaan, Dronten.

Hou de betreffende instagram pagina’s in de gaten voor de opstellingen: @Bassetsbabes / @rcwaterlanddames & @BassetsXV

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het twaalfde nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Zoals altijd bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023