RC The Bassets presenteert nieuwe Hoofdcoach

9 juli 2021

Al jaren is Katie Turnbull actief binnen onze club. Als trainer van de dames, Strength & Conditioning coach, Jeugd-trainer en -coördinator en laatste jaar in de Technische Commissie. Met haar lange ervaring als speler en trainer zijn wij enorm blij en trots dat Katie de uitdaging op zich neemt om de selectie onder haar hoede te nemen als hoofdcoach.

“Ik heb nu 5 jaar in NL gecoached. Het begon allemaal bij de Bassets! Ik ben 4 jaar de hoofd coach van het dames team geweest  waar mee we het kampioenschap hebben gewonnen. In het Corona seizoen waren we voor de 2e maal kampioen geworden tot Corona een streep door het seizoen zette. In die 4 jaren heb ik heel veel geleerd op meerdere vlakken. ook heb ik 1 jaar Sascha geholpen als forwards coach voor de dames NL selectie en was ik afgelopen seizoen S&C coach bij de dames NL selectie.

Verder coach ik nu voor de Zuid-West Academy, samen met een erg getalenteerd coaching team zoals Sascha Werlich en Phil Leck. In deze functie het ik ontzettend veel geleerd! Hier wordt ik constant uitgedaagd bij zowel spelers als coaches, maar  heb ik de ruimte gekregen om meer op een creatieve manier te denken en meer ¨out the box¨, zeker in  samenwerking met Sacha!

Zelf heb ik ook ervaring als speler op top-niveau zowel in UK als Nieuw Zeeland. Ook heb ik ervaring op mogen doen in England U20s en de Womens squad. Tijdens de periode heb ik heel veel geleerd over wat ik zelf leuk vond, waardoor ik werd uitgedaagd en daardoor wat voor een coach ik wilde zijn.

Bij the Bassets dames heb ik geleerd dat coachen niet is vertellen aan spelers wat ze moeten doen maar het gaat om het ondersteunen en ontwikkelen van vaardigheiden en kennis. En vooral het creëren van een vertrouwde omgeving waar de spelers durven te proberen. Als je kijkt naar de Bassets selectie is  er onwijs veel talent en een groot potentie in dit team, maar ook heel veel ervaring en kennis.  We moeten als team en staf gaan kijken hoe we komend seizoen willen gaan aanpakken. Ik heb alle vertrouwen in het team, en samen kunnen we een hoop bereiken.”

Deze aanpak heeft fantastisch gewerkt bij de Dames en de Coaches en we denken dat Katie dit ook voor elkaar krijgt bij de selectie aldus de Marco van der Heijden en Robert Jansen van de Technische Commissie. We hebben Katie zien groeien en weten zeker dat ze de selectie verder kan laten groeien. De laatste wedstrijden van de lente-competitie is al samengewerkt en zagen we al hoe plezier, topsport en liefde voor het spel samenkwamen.

Samen gaan we hard aan het werk om vanaf September te gaan knallen. De coach is er klaar voor, de staf, de selectie dus kom maar op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023