In memoriam – Louis van Leeuwen

31 januari 2023

Door Willem de Jong.

Afgelopen vrijdagmorgen bereikte ons het hele trieste nieuws dat onze hofchauffeur en clubvriend: Louis op 73-jarige leeftijd onverwachts is overleden. Allereest wensen wij zijn vrouw Thea, kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken. Er is een icoon binnen de club van ons heengegaan.
Louis was vrijwel vanaf het ontstaan van de vereniging betrokken. Hij was de enige echte flexibele en begrijpende buschauffeur die ons overal heenbracht. Begrijpend, in de zin dat het niet meeviel om The Bassets in de beginfase ergens naartoe te rijden.
Louis was ‘de uitvinder’ van een belangrijke traditie binnen het rugby: het op tour gaan. Zijn bijdrage hierin was de aanzet van deze traditie binnen The Bassets. Hij bracht ons naar vele plekken en clubs in: België, Tsjechië, Wales, Schotland, Ierland, Duitsland en meer. Hij gaf ons heel veel mooie herinneringen. Ook loste hij veel gangbare problemen op tijdens een tour.
Louis werd een vriend van de club. Hij steunde de vereniging in goede en slechte tijden. Zijn meningen over de club hoe het zou moeten zijn met de clubcultuur, prestatie en voortgang, stak hij niet onder stoelen of banken. Hij zorgde ervoor dat we altijd nadachten en zorgde voor een gezonde wrijving. Ook raakte zijn gezin betrokken bij de club en pakte zijn dochter: Bianca, het lederen ovaal op. Zij speelde jaren voor de club en kwam ook uit voor het Nederlands Dames XV. Later zou Louis ook zijn schoonzoon: Patrick aan tafel krijgen via The Bassets. Kortom, zijn DNA zit behoorlijk in de club.
Aanstaande donderdag nemen we afscheid van onze vriend (zie rouwkaart) en is er aansluitend gelegenheid om het leven van Louis te vieren in het clubhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023