Fluit jij volgend seizoen namens de Bassets?

22 april 2023

Geen rugby zonder scheidsrechter, vraag dat maar aan Bert Groeneveld, Wesley van der Aart of Jeroen van der Plas. De man (of vrouw) in het midden zorgt ervoor dat de wedstrijd veilig én eerlijk verloopt. Rugby Nederland is druk bezig met een ambitieus plan om elke competitiewedstrijd vanaf volgend seizoen door een scheidsrechter te laten fluiten die op zijn minst een Niveau 1 diploma en een licentie heeft. Levert de club niet genoeg scheidsrechters dan kost dat een behoorlijk bedrag dat Rugby Nederland aan het eind van het seizoen niet terugbetaald.

Maar scheidsrechter zijn is ook gewoon ontzettend leuk. Bij rugby wordt de scheidsrechter tenslotte gerespecteerd door spelers, trainers en publiek en als scheidsrechter verdiep je je kennis van de regels.

Op 13 mei wordt een cursus niveau 1 gegeven bij HRC in Den Haag. Deze opleiding richt zich op startende scheidsrechters. De startende scheidsrechter coacht de spelers op het veld met betrekking tot de spelregels. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. De cursus kost € 60,- (€ 30,- voor jeugdleden), die kosten worden door de RC The Bassets betaald.

Wij roepen met name spelers die een stapje terug doen, of die vanwege een blessure niet kunnen spelen, maar wel kunnen rennen op om deel te nemen. Ook jeugdspelers die bij de TBM willen fluiten zijn van harte welkom. Voor meer informatie over de cursus: https://rugby.nl/product/scheidsrechter-1-in-den-haag-13-mei/

Voor verdere vragen over fluiten namens The Bassets kan je contact opnemen met Tim Mudde, scheidsrechterfunctionaris RC The Bassets (0643584939).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023