De Bassets Rubriek #1 – Week 39

29 september 2023

Geachte Basset,

Welkom bij het eerste nummer van: ‘De Bassets Rubriek’. Deze online rubriek blikt wekelijks terug op de seniorenwedstrijden van het afgelopen weekend, hoogtepunten van de week en kijkt vooruit naar het aanstaande weekendprogramma. De redactie mikt erop om wekelijks op donderdag of vrijdag een nummer uit te brengen, blijf daarom onze website goed in de gaten houden!

Voordat wij beginnen graag aandacht voor de volgende oproep van de redactie:

Is jou als toeschouwer iets bijzonders opgevallen tijdens een wedstrijd of training? Heb jij een spraakmakende actie gezien in de derde helft? Of kan jij meer licht schijnen op de bijnamen van onze spelers? Stuur dan een  mail naar lars.mudde@live.nl en misschien bereikt jouw inzending wel het grote publiek.

“Genoeg geouwehoerd, Mudde. Wat is er afgelopen week gebeurd?”

Onze helden op noppen hebben de bittere pil tegen AAC (17-09) ondertussen verwerkt en hun kilometers gemaakt op de trainingen. Fly half Sam van Duijn – alias De Farao – sprak zich positief uit in een interview, zo vertelde hij: “Wij hebben gezien waar de top van de competitie ligt. Ik ben trots op hoe wij geknokt hebben en zijn hongerig naar winst”.  Momenteel is Farao Sam op een welverdiende vakantie, na het weekend hopen wij hier verslag van uit te brengen.

Het Bassets eerste team is zondag 24 september niet in actie gekomen. Niet omdat de feestweek verplaatst is naar het volgende dorp, maar omdat menig Nederlandse referee aan het genieten was van het WK rugby in Frankrijk. De redactie heeft big Smashley van der Aart gevraagd hierop te reageren, voorlopig zonder succes.

De afwezigheid van Bassets 1 mocht de zondag pret niet drukken, want lokale toeschouwers hebben in de Zuid-Hollandse zon kunnen genieten van twee geweldige potten rugby!

Onze fameuze dames begonnen de zondag om 13.00 tegen Breda. Men kan wel stellen dat, zoals vorig jaar, ook dit jaar onze dames er een show van hebben gemaakt. Met 52 – 10 liepen onze heldinnen van het veld af, klaar voor de derde helft en de ‘Snee of the Day’!

Om 15.00 was het tijd voor onze heren van het tweede om de oude rotten van Hilversum te laten zien waarom wij  over zo veel potentie beschikken. Een spannende wedstrijd voor sommigen, want deze wedstrijd was de eerste met R.C. Haarlemmermeer Hawks. Na wat verschuivingen binnen hun bestuur is de strijdbijl neergelegd en zijn de krachten gebundeld. Zodoende stond er een waardig tweede team dat onder leiding van Lucas – alias the Dutch Welshman –  de wedstrijd begon.

Al vroeg in de 1e helft vlogen de tries om Hilversum’s oren. Strakke passes van Brent – alias Mr. Krabs –  bereikte de centers en stuurde Roy van Delft – alias De Slurf – over de tryline. Deze blonde tap-god scoorde een  hattrick in de eerste helft en gaf Darcy Graham een ‘run for his money’.

De tweede helft werd ook opgeëist door de Bassets, met Ryan Decker – alias de gokautomaat of Slotmachine Ryan – als hoofdrolspeler. Niet alleen kwam deze jongen een uur te laat, was hij vermoedelijk tot diep in de nacht op rokkenjacht, maar hij speelde ook nog eens op een nieuwe positie. Ryan kwam het veld binnen op de wing en scoorde maar liefst 14 punten! 2 tries en aanvullend zijn eigen 2 conversies. Reden voor een feestje dus, want hierdoor waren de dick of the day en man of the match snel bepaald. Met 85-19 liepen de Bassets vol trots van het veld om het feest door te zetten.

“Oke, leuk. Maar wat kunnen we komend weekend verwachten dan?”

Op zondag 1 oktober:

  • Reist Heren  1 af naar Sportpark Moleneind om het op te nemen tegen  R.C. Octopus 1 (kick-off: 14:30).
  • Reist Heren 2 af naar Sportpark Rijnvliet om het op te nemen tegen URC 3 (kick-off: 11:30).
  • Reist Dames 1 af naar Sportcentrum Olympus om het op te nemen tegen RUS D1 (kick-off: 13:00).

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het tweede nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

 

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

P.S.

Zaterdag 30 september host de Bassets een rugby league interland. The Dutch Lions nemen het op tegen The Norwegian Vikings. Speler Lars Mudde – alias Schreeuwlelijk – begint in de basis voor The Dutch Lions. Kaartjes zijn nog beschikbaar via https://rugbyleague.nl/ .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023