De Bassets Rubriek #4 – Week 42

20 oktober 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de vierde editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we kijken vooruit naar aankomend weekend!

“Mogguh Mudde, saai weekend zeker?” “Heb jullie alleen in de kroeg horen schreeuwen..”

Correct en tevens juist, beste lezer. Het rugby vrije weekend vloog voorbij en de standaard 3e helft werd voornamelijk op een barkruk gespeeld. Zowel onze heren 1 & 2 als dames 1 waren vrij vanwege een competitievrij weekend.

Lezers die zich classificeren als digitale autochtonen (met uitzondering van de Koning van de Anekdote wellicht) hebben toekomstige ereleden als De Farao, De Dokter of andere leden van de Puber Parade zien flaneren in verschillende nachtclubs. Terwijl andere lezers aan de buis zaten gelijmd om de nagelbijtende kwartfinales van het WK rugby te zien. Hoe dan ook, het weekend was ondanks het gemis aan wedstrijden op de Vijfmeiweg toch redelijk geslaagd.

“Nou, fantastisch.” “Maar ehh kom eens ter zake, wat kunnen we dit weekend verwachten?”

Onze heldinnen zijn nog een tweetal weekenden vrij. Pas op 5 november spelen zij weer een wedstrijd. Natuurlijk een domper, maar niet getreurd beste lezer, het merendeel zal luidkeels te horen zijn op zondagmiddag. Zeker naarmate de rosé biertjes er doorheen vliegen.

Rugby league maakt ook binnen het segment damesrugby een kleine groei. Afgelopen donderdag was coach Brett Davidson aanwezig om een clinic te geven. Hij sprak zich, met zijn intrigerende Jack Sparrow achtige accent uit in de volgende termen: “These girls have got some real f*ing talent in them. The handling skills are great and they’re super fit. I can’t wait to see these girls wear orange.”
Hou daarom de ogen gericht op onze Bassets Babes dit seizoen voor een frisse wind in de dames rugby league competitie!

“Dat is nou nieuws, te gek!” “En die pielemuisjes, motten die nog spelen?”

Komende zondag staat er een altijd spannende wedstrijd op het programma. Volledig in het teken van de huidige en voormalige Bassets coaches. De titanenstrijd tussen De Sassemse Glibber en Master Shifu. Robert Broers vs Phil Leck. 80 minuten lang knokken voor de eer van het team en je coach. Bassets 1 vs Oemoemenoe 1. Captain Gene Rekké – alias Genious – is sinds deze week teruggekeerd van zijn romantische vakantie en bleek onder de indruk van het team: “Ik zie zo veel groei in vergelijking met een maand geleden. Meer discipline, meer snelheid en vooral veel meer honger! Ik ga zondag met trots ten strijde met deze jongens.”

Met een vrij weekend voor ons tweede team, en versterking van de recreanten onder ons, starten de Bassets met een ijzersterk team. Er wordt hier en daar wat in posities geschoven, maar na de tactische en dynamische trainingen van afgelopen weken belooft dit een kraker van een pot te worden.

Als toetje van deze rubriek alvast de opstelling voor komende zondag:

Starters:

  1. Finn > 2. Patrick > 3. Coen > 4. Gene > 5. Jeffrey R. > 6. Jasper J. > 7. Dominick > 8. Jeffrey P. > 9. Max > 10. Sam > > 11. Tim > 12. Jari > 13. Tijmen > 14. Roy > 15. Lars

Finishers:

  1. Fatih > 17. Houston > 18. Ryan > 19. Bryan > 20. Dries > 21. Jelle > 22. Erik

 

Dan ten slotte het programma voor dit weekeinde!

Op vrijdagavond kun je kijken naar:

  • Argentinië vs Nieuw-Zeeland om 21:00

Op zaterdagavond kun je kijken naar:

  • Engeland vs Zuid-Afrika om 21:00

En om het weekeinde af te sluiten verwacht de redactie jullie allemaal op de Vijfmeiweg voor:

  • RC The Bassets 1 vs Oemoemenoe 1 om 15:00

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het vijfde nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023