De Bassets Rubriek #5 – Week 43

28 oktober 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de vijfde editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we kijken vooruit naar aankomend weekend!

“Mudde! zou je niet eens- …”

Ik ga U even in de rede vallen, beste lezer. Ik zou namelijk deze editie van de rubriek willen beginnen met een aandachtsmoment voor het volgende onderwerp: Ballen.

Je hoort het goed; ballen, en de geest van mannen. Ook dit jaar doen onze heren (en ieder ademend wezen wat een snor kan groeien) mee aan Movember. De maand waarin wij onze snor laten staan en geld ophalen voor een geweldig doel. Movember zet zich in tegen onder andere teelbalkanker, prostaatkanker en de mentale gezondheid van mannen. De link onder deze alinea begeleid je naar onze inzamelpagina, waar je je tevens kunt inlezen over Movember!

https://nl.movember.com/team/2376539?utm_source=qrcode&utm_medium=mo_app&utm_campaign=movember&utm_content=app_share_teamspace_qr

“Jullie zijn toppers! Maar goed, verder naar de orde van de dag; rugby.”

Inderdaad, de mooiste sport op aarde; rugby. Terwijl de wedstrijd om 3e plek voorbij is gevlogen en de  finale van het WK nadert glundert een liefhebber terug naar de halve finales. Wat een wedstrijden hebben wij gezien. De finale zal zich ontwikkelen tot een kraker en wordt groots vertoond in het clubhuis op zaterdagavond met een BBQ, DJ en oud Sassemse gezelligheid (aanmeldingen bij Dorpie, niet bij de redactie van deze rubriek).

“Ja ja, Darm. Wat hebben jullie gedaan dan zondag?”

Afgelopen weekend stond er ook een kraker op het programma: De titanenstrijd tussen De Sassemse Glibber en Master Shifu. Tevens de enige wedstrijd van het weekend. Helaas werd deze kraker al in de eerste helft op punten al beslist door het team van Phil Leck. Ondanks krachtig, gevaarlijk en zeer smaakvol rugby van Roberts jonge honden was iedere counter van Oemoemenoe dodelijk. Nagelbijtende hits van Dominick Kuhn – alias de silent assassin – compenseerden niet voor het gemis aan focus. Tot op 3x toe reageerden onze helden te traag bij een quick-tap penalty en was het dweilen met de kraan open. Met 6-37 gingen beide ploegen de rust in.

Clublegende Ruud Vos – alias (deze mogen de oude lullen invullen *knipoog*) wist het de redactie mooi te vertellen. Na afloop zei Vos: “De eerste helft moeten we vergeten, want in die tweede helft waren jullie ijzersterk en hebben jullie terecht gewonnen”.

Dit citaat kan niet dichter bij de waarheid zitten, want deze wedstrijd bleek een echte ‘game of two halves’. Gedurende de tweede helft grepen de heren meer en meer de macht. Na een prachtige strike move in de 22 meter van Oemoemenoe sneed de Dokter als een warm mes door boter om na een 1-2 met  Tim Roor – alias Broodje Bal – onder de palen te eindigen. 13-47. Dit bracht het zelfvertrouwen terug en zodoende bleef Bassets de druk opvoeren. Ondanks de druk van het scorebord bleef er strijd op het veld. Enkele minuten na de prachtige try van Geerling Jr. was het de Tijmen – alias de kraanvogel – die na een mooie skip pass van de Farao een try drukte. Hiermee werd tevens de uitslag bepaald: 20-47.

De bittere smaak van het verlies ging in de loop van afgelopen week langzaam weg. Zowel op dinsdag als donderdag is er goed getraind, ondanks vele blessures. Desondanks heeft de selectie zich goed voorbereid op de wedstrijden van dit weekend.

Voor de opstelling van het 1e team verwijs ik jullie graag naar onze Instagram pagina: https://www.instagram.com/p/Cy6bNCksGw9/

Dan ten slotte het programma voor dit weekeinde:

Op zaterdagavond zien we jullie graag in het clubhuis voor de WK finale!

  • Om 18:30 begint de BBQ en om 21:00 begint de finale > Nieuw-Zeeland vs Zuid-Afrika.

Op zondag spelen zowel heren 1 als 2 beide uit.

  • Om 13:00 speelt CL Bassets/Hawks 2 tegen URC 3
  • Om 15:00 speelt RC The Bassets 1 tegen RCT 1

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het zesde nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023