De Bassets Rubriek #6 – Week 44

3 november 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de zesde editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we kijken vooruit naar aankomend weekend!

“Hé Mudde, leuk dat aankondigen van de BBQ, maar waar zat je zelf dan?!”

De redactie moest helaas bijbeunen en kon hierdoor niet de fameuze Bassets BBQ bijwonen. Uitgebreide reportages van de bezopen oude meesters missen daarom. Echter heeft de redactie wel onafhankelijke journalisten op pad gestuurd om verslag uit te brengen.

In het warme clubhuis werd Broodje Bal meermaals gespot met een vastgeplakte kan bier aan de rechterhand, evenals een vastgelijmd lichaam aan dat van De Dokter. Echte Sassemers weten dat deze twee al van jongs af aan onafscheidelijk zijn. De Slotmachine was vermoedelijk nog steeds in The Next, terwijl andere leden zoals De  Kraanvogel, De Stickeraar of De Centaur de dans van het journalistieke spotlicht ontsprongen, lucky bast*rds. Echter vloeiden niet alleen bij de jonge garde de tarwe smoothies als koud water op een warme zomerdag. Nee nee, ervaren rotten als Justin – alias Dubbelop – de Heij en zelfs de Sassemse Glibber hebben ook een Iers lekkernijtje weten te vertoeven. Maar goed, dit mag ook op een zaterdag zoals vorige week. De finale van het WK rugby, tussen Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, werd groots gevierd met BBQ, DJ en een nagelbijtende wedstrijd. Zoals Jeffrey – alias Skibril – Rotteveel zou zeggen: “Goeie groep! Vaker doen.”

Op zondag waren de restanten van dit veel te leuke feest nog te voelen op de tegels van het clubhuis en te zien in de oogjes van onder andere Bryan – alias Stinksok – Joosten. Vol moed stapten onze helden in de auto richting Tilburg waar hen een fysieke pot stond te wachten.

Waar onze helden tegen Oemie erg sterk begonnen, was hier tegen Tilburg geen sprake van. Al vroeg in de wedstrijd braken sterke lopers dwars door de verdediging heen om onder de palen te scoren. Gemiste 1 op 1 tackles, balverlies in contact en passieve verdediging tekende het beeld van de eerste 20 minuten.

Gelukkig wisten moedige tackles van Sjoerd – alias ‘Hou je Moeder Thuis’ – Verkleij en Lars – alias Darm – Mudde hier langzaam verschil in te brengen. Onze flitsende backline kreeg meer balbezit en wist met strike moves voor gaten in de verdediging van Tilburg te zorgen. Kwaliteit ondersteuning van vice manager Twan – alias De Stickeraar – Jansen bleek cruciaal in een nare botsing. Dikke shout out naar hem. Joey – alias The Goose – Vos krabbelde dapper op, maar kon de wedstrijd niet uitspelen.

Onze helden knokten zich terug door enkele penalty’s op de palen. Prachtige kicks van de Farao, al zegt de redactie het zelf. Ook bracht een try van Tim – alias DJ doet maar wat – Roor wat zelfvertrouwen in de ploeg. De druk op Tilburg werd groter en zorgde voor gele kaarten. Echter wist Bassets het fase spel niet om te zetten tot meer punten. Uitslag: 50-10.

Zonde zeg.. wie was de beste zondag?”

Nou, opvallend in deze wedstrijd was de invalbeurt van Jelle – alias ‘T Snoepje – Verkleij. Men wist al vanaf moment één dat Milfhunter Sjoerd de eerste pannenkoek was, maar dat Jelle naast part time Calvin Klein model zijn ook nog goed kan rugbyen verbaasde velen. Toch mag De Milfhunter een schouderklopje krijgen. Zijn verdiensten maakten hem Man Of The Match!

“Wordt steeds creatiever, lange. Wat staat er op het menu voor zondag dan?”

Bedankt, cynische maar oh zo trouwe lezer. Maar mijn dank moet uitgaan naar inzendingen van onder andere Hidde – alias Fat Thor – van den Berg. De redactie was in extase na het mailcontact en verzoekt alle creatieve lezers om hun breinspinsels te delen met: lars.mudde@live.nl

“Ja ja, get to the point, Leoooo!”

Het noodweer van de afgelopen dagen heeft gezorgd voor een wat meer onorthodoxe trainingsweek. Daarentegen heeft Benjamin – alias Mini Zidane – Blom toch de backs klaargestoomd voor vlijmscherp rugby. Evenals coach Broers die de voorwaartsen heeft voorbereid op oorlog!

Opstellingen liggen vooralsnog op de tekentafel, maar zullen spoedig op de Instagram te zien zijn.

Aanstaande zondag zijn er 3 wedstrijden waarin onze Bassets helden en (eindelijk weer) heldinnen zullen schitteren. Het programma voor dit weekeinde ziet er als volgt uit:

Uit:

Om 11:00 speelt CL Bassets/Hawks 2 vs CL Alkmaarse/Haarlem 2

  • Locatie: Van Der Aart Sportpark, Alkmaar

Om 13:00 speelt CL Blue Babes D1 vs Haagsche RC Xtreme D1

  • Locatie: Van IJsendijkstraat 367, 1442 LB Purmerend

Thuis:

Om 15:00 speelt RC The Bassets 1 vs RC RCC 1

  • Locatie: Vijfmeiweg 37A, ‘De Rugby Tempel’, Sassenheim.

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het zevende nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023