De Bassets Rubriek #7 – Week 45

11 november 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de zevende editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we kijken vooruit naar aankomend weekend!

 “Hé Mudde, je luistert eindelijk. 2x achter elkaar voor het weekend!”

 Ja ja, trouwe lezers, jullie gebeden zijn gehoord. Een nieuwe editie van de Bassets Rubriek. Door wat oponthoud bij de drukkerij op een laat tijdstip, maar goed, we zijn er weer. Blijf lekker zitten daar op je marmeren wc bril en neem je goddelijke tijd. NOTE: de drukker had wat problemen met de pers, vandaar het oponthoud 🙁

Namens de redactie, hartelijk dank voor het insturen van verschillende bijnamen. Ook voor de komende edities nogmaals de oproep aan jullie om eens door de archieven, fotoboeken en Whatsapp gesprekken heen te gaan op zoek naar bijnamen of sappige verhalen. Deze kunnen jullie mailen naar lars.mudde@live.nl . Alvast hartelijk dank!

“Ik zal voor je zoeken, maar uh… Hoe ging het zondag?”

Op een stormachtige zondag verzamelden zich al vroeg in de ochtend onze helden van  het tweede zich om de rit naar het noorden van het land af te leggen. Om 11:00 speelde de Bassets/Hawks cluster tegen de cluster van Alkmaarse/Haarlem. Ook dit weekend heeft de redactie een aantal onafhankelijke journalisten op pad gestuurd, waaronder een aantal die deze wedstrijd hebben bijgewoond. Een divers cluster team van jong en oud, groot en klein, Basset en Hawk betrad nog voor de zondagsmis het blubber veld van Alkmaar. “Vroege vogels pakken de dikste wormen” is niet alleen bij de duivenboer een geliefd gezegde, ook bij Peter – alias Samir de Manager – Richter erkent deze lijfspreuk. “Fysiek waren wij erg gewaagd aan elkaar, maar wij hebben echt met onze snelheid op de flanken onze stempel gedrukt!”, aldus ‘vers geschoren’ Samir. Uitslag: 12-24 winst.

“Goed begin hoor, toch niet het goede nieuws eerst om het slechte nieuws in te dekken?”

Ssssttt, dat moest niet opvallen!

“Oh, sorry. Ga maar door.”

De tweede heren wedstrijd van zondag 5 november kende een ander verloop. De storm die over Alkmaar raasde, teisterde ook de rugby tempel van Sassem. Tegenover onze helden; een gedisciplineerd en geolied Roosendaal. Waar Bassets de wind in de eerste helft de wind finaal in het gezicht voelde, hadden de ‘commandos’ deze in de rug en werd dit tot 4 maal toe gebruikt voor een 50-22 kick.  Hoe opgeladen en vol energie onze bassets ook waren, echt een vuist konden zij niet maken. Al vroeg vlogen de tries om hun oren. Harde tackles van Patrick – alias Motormuis – & Coen – alias Hans – brachten vechtlust in de ploeg. Maar vooral in het open spel brak het soepel spelende Rosendaal door de verdediging. In scrums en line outs stonden de Bassets als een huis. Coach Robert was hier voornamelijk over te spreken: “De uitslag is flink, maar daar  kijken wij niet naar. We zijn als jong team de afgelopen week diverses geworden en constant aan het groeien. Als ik kijk naar onze set pieces zie ik een gigantische vooruitgang in vergelijking met voorgaande weken!”.

De tweede helft liet een sterk beeld zien van de Bassets. Lang fase spel in de helft van Rosendaal bracht intense druk mee. Dit zorgde voor herhalende penalty’s en uiteindelijk een gele kaart voor een late tackle. Door een paar harde carries van Jeffrey – alias De Lok – Pont & Gene – alias Interpol – Rekké gaven de jonge donders uit de backline goed balbezit. Na een aantal fases gespeeld te hebben gaf De Farao een mooie cut-outpass naar de Kraanvogel om vervolgens ons Hollister model Jelle zijn eerste try in het eerste team te bezorgen! Uitslag 05-80.

“Laten we die score vergeten, maar hallo… eerste try? Wat hoort daarbij?”

“Haaaaa die zumba, zumba, zumba!” Juist, Een zumba natuurlijk!! Echter lezen er ook wat jonge spelers en supporters mee, dus vulgaire details worden enkel aan de bar besproken. Hoe dan ook een prachtig moment voor Verkleij Jr. en de toeschouwers.

“Ja, dat was me wat. Vast koud die dag ;)”

Vast, ja. Maar goed, van haantjes naar kippen, niet alleen onze heren kwamen in actie? Nee nee, onze heldinnen kwamen na weken absentie afgelopen zondag weer in actie. Onze Bassets Babes en Waterland Ladies namen het op in een Super Sunday bij Waterland tegen de dames van HRC.

Onze heldinnen kennen een goede start van het seizoen. Met een moeilijk bevochten verlies tegen Diok staan zij alsnog op de tweede plaats in de poule. De wedstrijd tegen HRC Extreme, zoals de dames daar heten, verliep bijna vlekkeloos. Het clusterteam speelt nu al ruim een jaar samen en al langer tegen elkaar, dus men kan wel stellen dat deze dames goed op elkaar zijn ingespeeld. Combineer dit met een gestructureerd en vlijmscherp gameplan en er blijven maar weinig waardige tegenstanders over. Toeschouwers herinneren zich nog goed de talloze linebreaks van Lina – alias Gasolina alias Adrenalina alias ‘Kid on a Sugar Rush’ – Chioato die voor extra tempo in het spel zorgden. Onze heldinnen wisten de 2e winst van het weekend te behalen! Uitslag: 67-0.

“Klasse hoor! Wat krijgen we dit weekend te zien?”

Het verlies tegen Roosendaal is de afgelopen week gebruikt als motivatie voor aanstaande zondag. Dit weekeinde speelt het 1e team namelijk weer thuis en wel tegen Zwolle. Ons 2e team speelt ook ‘thuis’, maar dan bij de buren in Nieuw-Vennep. RC Zwolle is ook een jonge ploeg die aan het opbouwen is en waar de krachten, zeker op papier, gelijk zijn aan die van de Sassemers. Onze dames spelen een rematch van de 2022/2023 Ereklasse finale: AAC uit. Kortom, 3 spannende wedstrijden waar gevochten wordt voor broodnodige punten!

(Opstelling van zowel heren 1 als dames 1 te zien op de Instagram paginas: @Bassetsbabes & @BassetsXV)

Het programma voor komend weekeinde:

Uit:

Om 13:00 speelt Cluster Blue Babes 1 tegen AAC 1.

  • Locatie: Sportpark de Eendracht, Amsterdam.

Thuis:

Om 13:00 speelt Cluster Bassets/Hawks 2 tegen Amstelveens RC 3.

  • Locatie: RC Haarlemmermeer Hawks, Nieuw Vennep.

Om 15:00 speelt RC The Bassets 1 tegen RC Zwolle 1

  • Locatie: Vijfmeiweg 37A, ‘De Rugby Tempel’, Sassenheim.

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het achste nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023