De Bassets Rubriek #8 – Week 46

17 november 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de achtste editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt op afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft en we vooruit kijken naar aankomend weekend!

*trouwe lezer schudt hoofd op teleurgestelde manier*

Ik weet het, ik weet het.. weer niet op donderdag geplaatst. Misschien moet de naam van deze enthousiast belezen rubriek veranderd worden in ‘Bassets Weekend Blad’ of ‘Het Weekend van de Vijfmeiweg’. Dekt de redactie beter in. Hoe dan ook; leuk dat je er weer bent trouwe lezer, bedankt voor je geduld.

Graag gedaan, Mudde. Scheelt je weer dat we een grandioos weekend hebben gehad”

 Voor het eerste team, en alle luid juichende Bassets achter de boarding, inderdaad een memorabele zondagmiddag. Maar niet alleen ons eerste team kwam in actie afgelopen zondag. Er stonden op 12 november nog 2 andere wedstrijden op het programma. Hiervoor reizen wij eerst denkbeeldig af naar Amsterdam, waar de Blue Babes het opnamen tegen AAC.

“Laat maar horen!”

 Met een week aan goede voorbereidingen en een erg ervaren team startten de Blue Babes vol zelfvertrouwen aan de warming up in Amsterdam. Het voorwaartsen pack kende veel bekende namen en op #10 stond (ondertussen routinier) Kaylee – alias Rapunzel – Geerlings weer in de basis. Over de terugkomst van Rapunzel waren niet alleen coaches en speelsters lyrisch, zeker ook in het 1e team werd deze terugkomst vol verlangen verwacht. Deze Geerlings wordt door toonaangevende namen beschouwd als de ‘betere Geerlings’ en zo nu en dan kan men door een wervelwind het spreekkoor “Kaylee over Jari, no cap!” zelfs horen galmen in de Wop. Goed, dit is wellicht deel van de Sassemse folklore, de redactie hoort graag graag bevestiging op de mail.

AAC vs Blue Babes. Al jaren een spannende en zware wedstrijd voor beide teams. In het verleden ook altijd een wedstrijd met veel op het spel. Landskampioenschap of eerste plaats in de competitie. Alles om voor te strijden. Met geheven hoofd en schouders vol graniet begonnen onze dames aan de wedstrijd. Maar wat bleek.. dit graniet veranderde vroeg in zand en de AAC vloek herhaalde zich voor een nieuw seizoen. Weer liet Bassets zich de kaas van het brood eten in de 1e helft en trok AAC de volle macht naar hen toe. Een boze, maar stimulerende, half time peptalk van de coaches bracht meer vuur terug in de ogen van onze heldinnen. De 2e helft kwamen zij al doende sterk terug in de wedstrijd en wonnen zij overduidelijk de 2e helft. Helaas kwam dit vuur te laat op gang en wist AAC aan het laatste eind te trekken. Uitslag: 30-20.

“Dat is zuur.. op naar de volgende wedstrijd.. maar uh lange.. wat betekent ‘cap’ dan?”

 Dit zal je toch eens aan de kleinkinderen moeten vragen, trouwe lezer. Wij hebben geen tijd om te verliezen, want we moeten door naar Sassenheim! Waar afgelopen zondag broodnodige punten op het spel stonden voor ons 1e en 2e team.

“Oke dan! Hé, zag ik die gekleurde wortel nou joh, zondag?”

 Men keek raar op van de keurig geklede Tim Tat, ook eens wat anders dan de naakte prent die hij is na 2 jus d’orange en 1 rooibos thee. Maar inderdaad, de beste ref van de 4e klasse stond weer op het veld en wel om ons tweede te fluiten, die het opnamen tegen ARC 3. Voor verslag van deze wedstrijd geeft de redactie graag het woord aan onze correspondent die ter plaatsen was:

“Bassets/Hawks 2, zondag 12 november 2023. Van zompig veld in de polder naar plastic in Sassem. De 12 heroïsche spelers werden aangevuld door 2 van ARC, onder het mom van bruikleen. Dit is al het recept voor een wereldse 4e klasse wedstrijd, en dat werd het ook. Aanvoerder Tim – alias the Prodigy Son –  wisselde explosieve runs af met het ontvangen van een duivenei in zijn nek. Een dame van Hawks vlagde beter dan Koffiedik Langejans, die ook pas 12 jaar speelt. Deze dame viel ook nog eens in op nummer 8 en winger, werkelijk een geweldige combinatie. Een hattrick van Ryan – ‘wie heeft nog muntjes voor hem’ – Decker, die de winnende conversie finaal mis schoot. En onze manager Samir werd MOTM, volgens de referee omdat hij het vriendelijkste lachte. Kortom; retespannend met een bijzondere score. Uitslag: 31-31.”

“Bizarre ontknoping inderdaad. Zag die aapjes vanuit de bestuurskamer trouwens wel gluren hoor!”

 Scherp van je, er waren misschien wat jongens afgeleid. Dat betekende daarentegen niks voor het verloop van de 3e en laatste wedstrijd van de zondag. Want wat een kraker hebben wij gezien!

Om 15:00 begon Bassets 1 vs Zwolle 1. Een wedstrijd die 8 maanden geleden ook werd gewonnen door onze helden. De wedstrijd waarvan iedereen geloofde dat het na maanden droogte toch wel eens zou kunnen gebeuren. De weersomstandigheden waren naar behoren, de focus vanaf moment 1 op standje hyper en met een goed afgestelde opstelling begonnen de Bassets met bliksem in de benen. De eerste helft vloog als het ware voorbij door het flitsende en krullende spel van de driekwarters en keiharde tackles van Hidde – alias ‘Not so fat anymore’ Thor – van den Berg en Jari – alias ‘De Realist’ – Geerlings. Maar het was niet alleen mooi, deze wedstrijd was er een die Bassets 1 daadwerkelijk uit het vuur heeft moeten trekken. Een teken van daadkrachtigheid!

Harde druk, hoge snelheid en ijzersterke verdediging tekende de wedstrijd voor de Bassets. Coen – alias Hans – Meeldijk was uiterst amicaal na de wedstrijd en gaf een zijlijn interview aan de Rubriek: “Kijk, met vlagen was dit oer lelijk, door sullige knock ons en een stukje uit je doppen kijken, maar wij hebben ook echt mooi rugby laten zien. Zelfs ik hoorde de supporters juichen en dat gaf zoveel energie!”. Nou Coen, dat geldt voor het hele team. De steun van de toeschouwers gaf echt een zetje in de rug bij het team en dat was ook te zien. Grappig genoeg was dit ook te zien op de dinsdag erna, toen er een markante hooker zijn schoenen uit het vet had getoverd. Deze naam blijft verder geheim. Na de 80e minuut werd de wedstrijd al snel afgefloten en konden de Bassets het clublied vol trots zingen. Uitslag: 22-16.

“Wat een wedstrijd, vond pas dinsdag m’n stem weer! Klaar om hem zondag weer te verliezen voor jullie!”

 Trouwe lezer, oh trouwe lezer, wat hopen wij weer op jullie steun. Echter hoop ik voornamelijk dat jullie de tankpas ook in het weekend mogen gebruiken. Er staan namelijk maar liefst 3 uitwedstrijden op het schema voor zondag 19 november. Livestreams zullen niet beschikbaar zijn, maar afgelopen weekend heeft AIOS Jansen Jr. puik werk geleverd als digitale verslaggever.

Tip van de redactie; stalk Jr. dus voor live score updates, of hou de instagram pagina’s in de gaten (ook voor de opstellingen een goede tip: @Bassetsbabes / @rcwaterlanddames & @BassetsXV)

Tenslotte het programma voor komend weekeinde:

Uit:

Om 14:00 speelt Cluster Bassets/Hawks 2 tegen RC The Smugglers 1.

  • Locatie: Sportpark De Hofgeest, Velserbroek.

Om 15:00 speelt RC The Bassets 1 tegen RFC The Rams 1.

  • Locatie: Sportpark Marialust, Apeldoorn.

Om 15:00 speelt Cluster Blue Babes 1 tegen Cas RC Ladies 1.

  • Locatie: Sportpark Wouterland, Castricum.

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het negende nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Zoals altijd bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023