De Bassets Rubriek #9 – Week 47

23 november 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de negende editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we vooruit kijken naar aankomend weekend!

 “Een rubriek? op donderdag? Die moet zich vast hebben verveeld!! *luid gelach en gebulder*”

Dag trouwe lezer, leuk dat je er weer bent. Er zit een kern van waarheid in ja. De redactie is druk bezig met onderzoek en verslagen schrijven, dus wisselt het veldwerk op de tempel af met eindeloos laptopwerk. Goed, wel meer tijd om dit felbegeerde blad te schrijven. Weet je nou trouwens al wat ‘cap’ betekent? Of moet ik echt alles voorkauwen 😉

“Harses, Willem! Begin maar vast, hoe was het weekend?”

 Spannend en verrassend. Dat kan ik je wel vertellen. Helaas is er geen verslag uit te brengen over de wedstrijden van Dames 1 en Heren 2. Budgetten zijn laag zo in Q4 en de redactie heeft geen journalisten op pad kunnen sturen voor reportage op deze velden. Daarom roept de redactie bij deze alle vrijwilligers op om een bijdrage te leveren voor komende edities:

Ben jij een echte Bassets fanaat en zit slap ouwe hoeren nou in jouw bloed? Doe jij niks liever dan rugby kijken en jouw ongefilterde, komische, mening delen? Vertel de redactie dan jouw perspectief van onze wedstrijden via een korte mail! Je kunt hier: lars.mudde@live.nl voor gebruiken.

(En voor Willem de Jong, hou het deze keer een beetje netjes. Die gore half naakte selfies van je stuur ik gelijk door naar de HR afdeling…)

“Het is ook een viespeuk die lange.. wat hebben de dames gedaan tegen Cas?”

 Gewonnen! Maar wel nipt. De wedstrijd is geëindigd in 7-12, wat duidt op een loodzware pot rugby. Onze dames zetten in ieder geval hun winning streak door en marcheren door naar aanstaande zondag waar zij de openingswedstrijd spelen van de 2 thuiswedstrijden!

“Punten zijn punten, zeggen we dan. En het eerste? Rams hebben het op papier goed gedaan dit seizoen.”

Niet alleen trouw, maar ook nog eens een formidabele student. Klasse hoor, trouwe lezer. Inderdaad, de Rams uit Apeldoorn kennen een goede 1e seizoenshelft. Met denderende uitslagen tegen onder andere Feanster en de laagvliegers in de competitie. Met een incompleet team stapten de Bassets in de auto, of voor de beruchte pubers eerder in hun koekblik, om de mooie reis naar Apeldoorn te maken. Eenmaal aangekomen was het zelfvertrouwen nog niet gigantisch hoog, tot de wedstrijd eenmaal begon…

Wat bleek nou? De Rams waren helemaal niet zo fysiek als werd gedacht. Tuurlijk, het is een volwassen team wat goed op elkaar is ingespeeld, maar Bassets boekte veel succes met gestructureerd spel en machtige carries van de Centaur en Marktplaats Thor. Een paar harde lijn breaks van onze voorwaartsen brachten de Bassets minutenlang voorbij de 22 meter lijn van Rams en binnen het team was de aanname van voor de wedstrijd al snel vergeten. Het motto van deze wedstrijd was om zo hard te spelen dat je bijna schrikt van je eigen krachten.. en in zekere zinnen werd dit ook nageleefd!

Toch moet de redactie de Rams niet zomaar wegcijferen. Want iedere fout die Bassets maakte werd afgestraft, dit kan ook alleen een volwassen team forceren. Zo kwam zeker de helft van de tegen tries ook uit fouten van de Bassets. Een sukkelige knock on, niet op tijd duiken naar een bal op de grond.. je kent het wel. Zodoende gingen de Rams met een kleine voorsprong de rust in.

Het geloof was in alles te zien bij de Bassets, maar misschien net iets te veel bij de Darm die werkelijk waar geen moment zijn snavel heeft kunnen houden. Goed, wat verwacht je dan ook als je hem op scrum half speelt en er een soortgelijk ratje tegenover hem staat. Van juichen bij een mislukte kick off van Rams, naar uitgelachen worden toen hij geel kreeg, tot zelf nog scoren en samen met Hidde een handje vol penalties melken in de rucks… Het zorgde in ieder geval voor leven in de wedstrijd. En in de ogen van coach Robert Broers, die uiteraard groot fan is van dit sportieve gedrag. *Knipoog, knipoog*.

De redactie stopt nu met het geforceerd ophemelen van die giraffe en focust zich liever op de man of the match van deze wedstrijd. Een jongen van de club die bezig is aan een waar doorbraak seizoen! Ook in deze wedstrijd wist hij, weer, een fantastische lob pass van De Dokter wist af te maken in de hoek van het veld. Hij scoorde de 2e en laatste try van deze wedstrijd en wist ook defensief zijn mannetje te staan. Je kent hem wel als speedy of de slurf… Roy van Delft was de uitblinker tegen Rams en hiermee gekroond als MOTM!

De slurf? Wat moet ik me hierbij voorstellen?”

 Vanwege kleine kinderoortjes en privacy redenen wordt deze bijnaam alleen toegelicht tijdens de 3e helft. Zie jullie zondag.

Over de 3e helft gesproken, en nog even op de valreep van deze editie, afgelopen zondag heeft Captain Gene toch wel een hele unieke DOTD opdracht gekregen. Dit voelde voor hem en alle andere Bassets een nieuwe wind, eentje waar kleurplaat Mudde ook wel van zou smikkelen. Gene – alias AIVD – Rekké kroonde zichzelf uit tot Dick of the Day, voor de eervolle reden dat hij voor ruis heeft gezorgd in de chat. Nou, pure klasse natuurlijk. Hij dacht vast: “Joh, die halve liter tank ik toch wel, en Van Delft kan toch niet atten. Easy money.”. Echter, hadden de Rams heel andere plannen voor de Dicks of the Day. Zij kregen namelijk geen halve liter pils in de handen gedrukt, maar een halve krop sla!! Altijd lachen daar op de Veluwe.

Dat meen je niet! Nou, zouden wij moeten doen met die blikken stoofvlees.”

 Nou weet je dat wel zeker, trouwe lezer? Straks staat Broodje bal elke thuiswedstrijd op die stoel…

Genoeg geouwehoerd. Al om al een spannend weekend waarin weer bergen zijn beklommen. Aanstaand weekend zijn er 2 thuiswedstrijden te zien waar het jonge honden team van Robert Broers de Sassemers weer trots zullen maken!

Tenslotte het programma voor komend weekeinde:

Uit:

Om 13:00 speelt Cluster Bassets/Hawks 2 tegen Ascrum AA

  • Locatie: Sportpark De Eendracht, Amsterdam

Thuis:

Om 14:00 speelt Cluster Blue Babes 1 tegen RC Delft 1

  • Locatie: Van IJsendijkstraat 367, 1442 LB Purmerend.

Om 15:00 speelt RC The Bassets 1 tegen Amstelveens RC 1

  • Locatie: Vijfmeiweg 37A, ‘De Rugby Tempel’, Sassenheim.

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het tiende nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Zoals altijd bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023