De Bassets Rubriek #10 – Week 48

3 december 2023

Geachte Basset,

Welkom bij de tiende editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we vooruit kijken naar aankomend weekend!

“Jezus Mudde, lag je al in je winterslaap? ‘T is al zondag!”

Lieve en trouwe lezer, niet getreurd. De royaal late publicatie van deze rubriek was gepland voor vandaag. Het is natuurlijk ijzig koud buiten en bovendien ook nog eens een vrij weekend!

Zondag 3 december is namelijk het inhaalweekend voor Rugby Nederland en de Bassets hebben alles gespeeld. Vandaar dat onze jonge goden gisteravond tot laat in de discotheek hebben staan flaneren, met de Farao die ongetwijfeld zonder shirt stond te schuren met een tientonner, en De Dokter die overduidelijk mayo aan zijn reet heeft zitten want Broodje Bal is daar niet van af te krijgen. Onze Oude Veteranen hebben een leuk weekendje weg kunnen plannen waar boergondisch wordt getafeld, of een heerlijk familieweekend in kunnen lassen voor de Sinterklaas festiviteiten. De Sassemse legende gaat dat De Lok door zijn kleine is ingetaped met inpakpapier en plakband tot een mummie.. echter heeft de redactie hier nog geen bevestiging op kunnen krijgen.

Deze tiende editie van de Bassets Rubriek is een memorabele. Maar liefst 10 weken achter elkaar hebben wij verslag uitgebracht van de seniorenwedstrijden. Daarnaast hebben wij de trouwe lezer zeker 300 minuten (Ja ja, Van Delft, dat zijn 5 klokuren) op het schijthuis gehouden. Er van uitgaande dat het leesniveau zodanig laag is dat deze rubriek de gemiddelde lezer een half uur bezighoudt. Memorabele statistieken, zeker als je weet wie deze rubriek wekelijks in elkaar flanst. De redactie is zoals wij digital natives zeggen: Grote Blij! Maar niet alleen blij, voornamelijk erg dankbaar voor de wekelijkse lof, aandacht, fanmail, en halfnaakte selfies van Willem De Jong. Keep up the good work, guys and girls!

“Je zit weer lekker op je praatstoel, Mudde. Gefeliciteerd met de tiende ja, maar wat kunnen we deze week verwachten dan?”

Bedankt, lezer. Allereerst brengen wij verslag uit van de thuiswedstrijd tegen ARC, daarna volgt een interactief gedeelte waarbij ik jullie allemaal oproep om eens goed na te denken over alle gekke karakters die wij hebben in de heren selecties.

“Nou, ben benieuwd. Vertel eens, ARC thuis. Hoe was dat?”

Op zondag 26 november ontving Rugbyclub The Bassets de hoogvlieger Amstelveens Rugby Club op de rugbytempel in Sassenheim. Op voorhand beloofde dit een pittige wedstrijd te worden. Amstelveen heeft in voorgaande wedstrijden sterke teams weten te verslaan en gematigde teams weten af te drogen. Met een goede week aan trainen in de benen en een sterke opstelling voor de thuiswedstrijd vlogen onze helden werkelijk waar uit de startblokken!

In de eerste 20 minuten dreunde ARC weliswaar aan de deur bij de Bassets, maar elke keer wist het team van de Sassemse Glibberrrr stand te houden en dit om te zetten in een vlijmscherpe counter. Dit resulteerde in het onverwachtse; vanuit een penalty boekte RCB vooruitgang de 22 in van ARC, fase na fase kwamen onze helden dichterbij de try line, om vervolgens na een scrum een fantastische strike-move in te zetten en Jari Geerlings onder de palen de laten scoren! 7-0 na een conversie van Sam van Duijn (die trouwens alles raak schoot, een ware golden boot).

Dit liet de groep zien dat ARC ook steekjes kan laten vallen, maar ARC blijft een hoogvlieger voor een reden. Dit team profiteerde namelijk goed van het gebrek aan kicks in de eigen helft van Bassets. Gecombineerd met sukkelige penalties en een erg strenge referee kon Amstelveen toch vaak in de hoeken scoren en vlogen de punten heen en weer. Na de rust wisselde coach Robert tactisch wat spelers door en gaf backs coach Benjamin wat cruciale tips aan de driekwarters. Vrijwel direct vlogen onze helden weer uit de startblokken en begon het punt schieten weer als in de eerste helft. Een paar fantastische acties tussen de combinatie Kraanvogel > Dokter en Slurf zorgden voor fantastische tries aan de zijkanten, maar Amstelveen bleef dominant. De wedstrijd eindigde met maar liefst 4 kaarten, waarvan 3 aan de Sassemse kant. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ARC de wedstrijd over de streep kon trekken en de punten meegingen naar Amstelveen. Toch konden onze helden met geheven hoofd het veld verlaten. De toeschouwers waren trots op hen en de selectie heeft bewezen voor niemand bang te zijn. Uitslag: 21-42.

“Uiteindelijk geen slechte uitslag en klasse rugby gezien! Wat was dat toetje nou waar we op zitten te wachten?”

Voor het volgende onderdeel heeft de redactie jullie input nodig!

Na 10 edities heeft deze rubriek ondertussen zo’n provinciale bekendheid gecreëerd dat er talloze vragen binnen blijven komen over onze fabelachtige spelers. Natuurlijk houdt de redactie van Hollywood achtige teksten, maar de bijnamen van al onze spelers kennen stuk voor stuk een kern van waarheid!

In de volgende alinea staat een opstelling van spelers en staf met de bijbehorende bijnaam. De redactie roept nogmaals alle lezers op om goed na te denken over deze bijnamen en per e-mail een toelichting te geven over deze Sassemse schepsels. Met als vraagstelling: “Wat is de achtergrond en/of betekenis van de bijnaam van speler X?”.

 • Stuur jouw toelichting naar mudde@live.nl en maak de opstelling met context compleet voor de 11e editie van De Bassets Rubriek!

Starters:

 1. Coen Meeldijk – alias Hans
 2. Justin Verbeek – alias 911
 3. Fatih Tuncer – alias Sucuk
 4. Gene Rekké – alias Interpol
 5. Jeffrey Rotteveel – alias Skibril
 6. Tim Roor – alias Broodje Bal
 7. Hidde van den berg – alias Marktplaats Thor
 8. Jeffrey Pont – alias De Lok
 9. Lars Mudde – alias Schreeuwlelijk
 10. Sam van Duijn – alias De Farao
 11. Roy van Delft – alias De Slurf
 12. Jari Geerlings – alias De Dokter
 13. Tijmen – alias Kraanvogel
 14. Dries – alias Cupido
 15. Brent Krab – alias Mr. Krabs

Finishers:

 1. Joey Vos – alias The Goose
 2. Quint van Dam – alias Centaur
 3. Sjoerd Verkleij – alias ‘Hou je Moeder thuis’
 4. Jelle Verkleij – alias C.K.
 5. Jasper Jonkers – alias The Turtle

Staf:

 • Coach: Robert Broers – alias De Sassemse Glibber
 • Manager: Erik Wassenaar – alias Boomstammetje

“He he, eindelijk alles op een rijtje. Ik ga me best doen, lange. Wat gebeurt er volgend weekend dan?”

Tenslotte het programma voor volgende week:

Thuis:

Om 15:00 speelt Cluster Bassets/Hawks 2 tegen USRS 4

 • Locatie: Vijfmeiweg 37A, ‘De Rugby Tempel’, Sassenheim.

Uit:

Om 14:30 speelt RC The Bassets 1 uit bij URC 1

 • Locatie: Sportpark Rijnvliet, Utrecht.

Verslag van deze wedstrijden, toelichting op de bijnamen en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het elfde nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Zoals altijd bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023