De Bassets Rubriek #12 – Week 2

15 januari 2024

Geachte Basset,

“Zoals de oplettende en alerte lezer reeds opgemerkt, was er even een kink in de kabel. De hoofdredactie en de redacteur hebben in onderling overleg besloten dat versie 1 niet door de pers kon. Vandaag een verkorte en verlate versie van deze editie, waarvoor excuses!”

In het kader van beter laat dan nooit; allemaal nog de beste wensen namens de redactie! Op het hoofdkantoor zijn hectische weken beleefd, helaas zonder rugby, vandaar het gemis aan magistrale proza. Vanaf deze week beginnen we weer knallend met rondhobbelen in de wei, maar voordat we vooruitblikken op deze wedstrijd, eerst een woord van een wel heel bekende oude meester.

“Het was alweer zo’n drie weken geleden dat ik wat zwart vocht liet zakken in mijn reservoir onder mijn gespierde bovenlichaam op de club. Dus snel naar de Nieuwjaarsreceptie afgelopen zondag. Volgens wat vage wappie-geruchten zou de receptie slecht bezocht worden? Integendeel, toen ik binnenkwam, moest ik me een weg banen door een grote groep jonge honden die net klaar waren met trainen en bij de entree stonden in strakke shirtjes met harde tepels. Wat is dat tegenwoordig met die rugbyhelden? Spieren kweken in de fitnessruimte, strakke shirtjes aan en gettoblasters in de kleedkamers? Waar zijn de katoenen shirts, de biervetbuiken, de sjekkies in de broekzak en de geur van Tinus van Harskamp gebleven? In de samenleving zijn we bezig met de generatie Alpha, maar bij rugby denk ik aan de generatie van HT (Harde Tepel). Maar het zijn bij The Bassets wel echte clubgasten en rugbyfanaten. Niks mis mee!

Nadat ik me langs de HT-generatie had geworsteld en hier en daar een nieuwjaarskus had uitgedeeld, sloot ik me aan bij de oudezeurtafel. Die stond al snel weer vol met zwart vocht! Net voordat de voorzitter zijn Nieuwjaarsspeech begon, kreeg ik heel leuk nieuws te horen in mijn linker bloemkooloor. De kleindochter van Peter van Kesteren (voor de HT-generatie: de eerste voorzitter van de club) gaat deze week rugbyen! Heel goed nieuws, zeker als zij later bardienst gaat draaien. Dan worden de sluitingstijden weer aangepast. Maar ik denk zelf dat het een wraakactie is van de familie van Kesteren. Als de traditie van de Peter van Kesteren Bokaal niet wordt voortgezet, gaan ze gewoon een eigen groep binnen de club creëren die het wel doorzet.

Namens oud-klagende Bassets, wens ik iedereen een nat, sportief, gezellig, gezond en zeurderig 2024! Met ovale groet, Willem.”

“De man met de geest van een 17 jaar oude puber en een vocabulair van een dichter, ome Willem. Leuk dat hij ook eens wat laat horen”

Dat zeg je heel goed, trouwe lezer. Ome Willem heeft wat tijd vrij gemaakt uit zijn drukke weekplanning om jullie eens het ‘oude meester’ perspectief te delen.

Zoals jullie net lazen en misschien zelf wel hebben meegemaakt zijn de Bassets met een gezellige avond het nieuwe jaar begonnen. Een jaar wat sportief veel beloofd. De spoeling bij zowel 1 als 2 wordt dikker en nieuwe jongens pakken het spelletje snel op. Gevreesde narren zoals De Farao en Broodje Bal maken volwassen stappen en blijven op zaterdagavond netjes thuis i.p.v. op rokkenjacht in de kinderbob.

Zoals altijd bedankt voor het lezen, tot volgend weekend!

Met Ovale groet,

Mudde Jr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023