De Bassets Rubriek #13 – Week 3

19 januari 2024

Geachte Basset,

Welkom bij de dertiende editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we vooruit kijken naar aankomend weekend!

“Joh, Mudde.. wat was dat dan? Neem ik de harde kern mee naar de Tempel staan jullie te dansen in de wei zonder tegenstander?!”

Dat moet vast een onbevredigend gezicht zijn geweest, trouwe lezer. Daarentegen wel een terechte observatie. Met 25 man sterk en aanhang stonden de ervaren honden van Robert Broers te ploeteren in de wei terwijl de HT-generatie lekker stond te breakdancen. Waarom? Hoor ik je vragen. Dat zal ik je haarfijn uitleggen.

Naar verluidt van ons eigen Sovjet spionage team is de ploeg van RC The Bassets 1 op zaterdagavond te weten gekomen dat RC Tilburg de reis niet durfde te wagen. Gedurende de trainingsweek zijn er observatieteams vanuit het zuiden geïnfiltreerd in ons prachtige winterdorp. Deze teams zijn zodanig geschrokken van het trainen onder bikkelharde omstandigheden dat er per direct een rapport is verstuurd naar hun hoofdkantoor onder de rivieren. Dit rapport heeft er bij het team uit Tilburg voor gezorgd dat meer dan de helft van de selectie zich had afgemeld voor de oorlog… uuhhh… wedstrijd.

Het zal de lezer niet verbazen dat Captain ‘Interpol’ dit nieuws kon presenteren aan het team van Broers en tevens mocht vermelden dat er 5 gratis punten worden bijgeschreven voor zijn ploeg. Interpol heeft nog alles uit de kast getrokken om het rapport van RCT in handen te krijgen, maar verder dan cryptische berichten over een “op hol geslagen giraffe” en “een professioneel Calvin Klein model” kwam hij niet.

Alle dolheid op een Bassets stokkie. Onze heren zijn met deze zondag een harde trainingssessie en 5 punten rijker geworden en konden na de danspartij genieten van internationaal club rugby in het clubhuis!

“Ongelooflijk wat een connecties die aanvoerder heeft, leuk voor jullie, wat gebeurt er dit weekend?”

Na dit weekend valt er veel meer te vertellen over de amicale helden van de Tempel. Zowel 1 als 2 komen weer in actie en heren 1 reist zelfs met de bus. Altijd goed voor mooie verhalen.

“Vies gegrinnik”

Hou je nou in, trouwe, maar perverse, lezer…

“Sorry, binnenpretjes over vroeger. Wie moet er door de bus kruipen?”

Hierover horen jullie volgende week meer. Voorlopig staat er eerst een wedstrijd tegen Feanster en Hilversum op het programma. Onze heren reizen onder leiding van tourgids Bertus namelijk af naar het verre noorden, terwijl onze jonge helden van het 2e afreizen naar de mediastad Hilversum.

“Mooie potjes, wel kunnen trainen deze week”

Niet zomaar getraind, ook leren schaatsen! De Bassets heren hebben geen training overgeslagen en dit zou volgens coach Robert zeker een doorslaggevende rol kunnen spelen in de komende wedstrijden. Zelfs een verplaatste donderdag sessie naar The Hawks is in de mix gegooid. Reden genoeg om uit te kijken naar 2 fantastische wedstrijden.

Allereerst de opstelling van heren 1 voor zondag:

Voorwaartsen:

Fatih / Patrick / Coen

Gene / Jeffrey R.

Nick / Hidde / Tim

Driekwarters:

Sam / Lars

Jari / Tijmen

Jelle / Bryan / Roy

Afmakers:

Finn / Sjoerd / Jasper J. / Jasper vd B / Max / Dries

Dan tenslotte het programma voor komend weekeinde:

Uit:

Om 15:00 speelt R.C. The Bassets 1 uit tegen Feanster 1.

Locatie: Sportpark Buitenbaan, Heerenveen.

Om 13:00 speelt Cluster Bassets/Hawks 2 uit tegen Hilversum 2.

Locatie: Sportpark Berestijn, Hilversum.

Om 11:00 speelt Dames Cluster Bassets/Waterland uit tegen BRC D1.

Locatie: Sportboulevard Wisselaar, Breda.

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het veertiende nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Zoals altijd bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023