De Bassets Rubriek #14 – Week 4

26 januari 2024

Geachte Basset,

Welkom bij de veertiende editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we vooruit kijken naar aankomend weekend!

“Mudde, Mudde, Mudde… dacht dat jij wel tenminste een beetje progressieve denker was?!”

De beschuldiging die achter jouw gedachten ligt, trouwe lezer… daar moet ik inderdaad mijn excuses voor aanbieden. Ik ben inderdaad compleet vergeten om de eerste wedstrijd na de winterstop van onze heldinnen te benoemen. Naar alle dames en fanatiek Dames 1 supporters toe: mijn welgemeende excuses. En bovendien gefeliciteerd met jullie eerste overwinning van 2024, wat zal het kriekbier lekker hebben gesmaakt! Of zit ik dan al te veel met mijn hoofd bij onze Pinkster escapades?

“Oke, ‘t is je vergeven, lange. Maar uhh, hoe gaat het eigenlijk met onze nationale trots?”

God, wat ben je scherp vandaag, trouwe lezer. Onze superster met de fluit in de hand mag inderdaad in het zonnetje gezet worden vandaag. 25 januari is namelijk de dag dat Smashley van der Aart jarig is. Namens de redactie gefeliciteerd, Wes. We hopen je snel weer langs de lijnen te zien.

“Dat hopen wij ook!”

 “Dan het laatste voordat ik je weer lekker laat dagdromen over spionage… Moesten jullie niet naar Friesland vorige week?”

 3 uit 3, trouwe lezer, ook bij dit punt zit jij volledig aan de juiste tafel. Op de planning stond een spannende wedstrijd tegen het bekende Feanster 1 op de planning. Ons full time clubicoon en part time mascotte Bertus had in aanloop naar dit potje gras worstelen meerdere zonnedansen uitgevoerd, maar dit mocht niet baten. Zowel het veld van Feanster als die van de Bassets werd door vorst gekielhaald.

De wedstrijd wordt verplaatst naar 1 van de 3 competitie vrije weekenden in februari. Hou vooral de Bassets website en de Facebookpagina van Bassets 1 en Bassets Oude Meesters in de gaten voor updates over deze inhaalwedstrijd.

Deze week lijkt de vorst toch eindelijk het westen te verlaten en is er volle bak getraind op echt Bassets rugby. Zowel Heren 1 als 2 komen dit weekend in actie, maar lang niet in een kraker als onze dames. Zij spelen namelijk een thuiswedstrijd tegen het beruchte AAC. Deze wedstrijd beloofd een spektakel te worden en namens de redactie roepen wij jullie allemaal op om zondag naar de club te komen om onze dames (en heren) een steuntje in de rug te geven!

Dan onze heren 1. De HTG en ervaren rotten reizen ook dit weekend weer af, ditmaal naar Zwolle. Terugkijken op een zenuwslopende wedstrijd in de 1e ronde van de competitie liepen de Bassets met 5 punten weg. Ook dit weekend gaan deze helden weer alles op alles zetten om met 5 punten terug de bus in te gaan naar Sassem!

De opstelling wordt na de training bekendgemaakt en zal spoedig verschijnen op de Instagram pagina van @BassetsXV. Ook de opstelling van de Blue Babes 1 zal op hun Instagram pagina verschijnen. Dit is @Bassetsbabes / @rcwaterlanddames.

Dan tenslotte het programma voor komend weekeinde:

Thuis:

Om 13:00 speelt Cluster Blue Babes 1 tegen AAC 1.

Locatie: Vijfmeiweg 37A, ‘De Rugby Tempel’, Sassenheim.

Om 15:00 speelt Cluster Bassets/Hawks 2 tegen URC  3.

Locatie: Vijfmeiweg 37A, ‘De Rugby Tempel’, Sassenheim.

Uit:

Om 15:00 speelt R.C. The Bassets 1 tegen RC Zwolle 1.

Locatie: Sportpark de Marslanden, Zwolle.

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het vijftiende nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Zoals altijd bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023