De Bassets Rubriek #15 – Week 5

1 februari 2024

Geachte Basset,

Welkom bij de vijftiende editie van de Bassets Rubriek. De wekelijkse uitgave waarin wordt teruggeblikt naar afgelopen wedstrijden, de gekkigheid van de 3e helft wordt besproken en we vooruit kijken naar aankomend weekend!

“Zeggggggg… Dronke-…*hik geluiden!*”

Kijk eens aan, wat een triomfantelijk onthaal, trouwe lezer. Je zit nog steeds in de winning mood he? En dat mag ook wel. Afgelopen weekend is er op alle fronten denderend rugbyspel vertoond en dit heeft zowel voor dames 1 als heren 1 punten opgeleverd! Aan de hikkende geluiden te horen valt te betwijfelen of dit Bertus is die tegen de redactie praat of menig jonge hond toen zij de bus uit stapten op zondagavond. Hoe dan ook mochten de goudgele rakkers rijkelijk vloeien na een succesvol weekend op de velden.

“Bertus?! Ik heb gewoon de hik, Darm!! Vertel maar eens even, hoe denderend ging het eraan toe in de wei?”

Welke hikkende schijthuis-bezetter dit ook mag lezen, hou je adem in en geef de redactie wat ruimte. Er is een hoop te vermelden. Te beginnen met onze heldinnen die het thuis opnamen tegen titelhouder AAC.

Op zondagochtend rond een uur of 11 verzamelden de dames van Waterland en Bassets zich bij de Sassemse rugby tempel. Eerst even met de snoetjes in de zalige ochtendzon, een red bulltje erbij voor onder andere Rapunzel en een handvol andere lara croft achtige types, om vervolgens de met dauw bestreken kunstgrasmat te keuren. Zij voelden het aan hun water… “dit wordt de dag!”. De dag dat er wraak genomen gaat worden op dat tuig uit Amsterdam. Na 2 ruime overwinningen op Breda en RUS leek het er al op dat de Blue Babes machine geolied draaide. In aanloop naar deze wedstrijden is er getraind op het spelpatroon en is de laatste stof van deze machine af gepoetst. De stemming is kalm binnen de groep op deze zondagochtend. Er worden nog wat krijgsvrouw typerende vlechten aangebracht en opzwepende muziek afgespeeld op de speaker. Zodoende verdwenen de dames de kleedkamer in. Oorbellen uit, omkleden, wat motiverende speeches en beginnen aan de warming up. Vele toeschouwers kunnen beamen dat ook hier de Blue Babes Machine geolied vloeide over het veld en klaar was voor een kraker van een pot!

Klokslag 14:30. Camera man Liam Stone staat klaar op de verhoging (onthoud deze naam voor het einde van deze paragraaf), touch judges en beide teams staan met spanning in de ogen opgesteld in starthouding en de scheidsrechter blaast op de fluit. Kick off! De eerste helft van deze wedstrijd werd getypeerd door het forceren van turnovers. Snoei harde tackles van de Blue Babes zorgden voor bibberende Amsterdamse knieën en knock-ons. Dit wisselde af met intellectueel verdedigingswerk aan de kant van AAC. Veel gescoord werd er niet in de eerste helft, dit liet nog op zich wachten. Toch verliep de wedstrijd gelijk op. Try om try bouwde dit op naar een climax in de tweede helft. Die Liam Stone die net werd genoemd, die moeten we vaker achter de camera zetten.

Het is bijna tegen het einde van de tweede helft, scrum-down Blue Babes bal op de middenlijn. Het gouden ei wordt gepasst naar Kaylee, die haar center Isis vroegtijdig de bal geeft om er iets magisch mee te doen. Isis scant en ziet dat de fullback te laat is, geeft een prachtige grubber-kick door de verdedigingslinie heen om WOTM Danique Nikkels te laten transformeren in Damian Penaud met een gekrulde blonde pruik. Danique Penaud zet de turbo aan, vangt de bal, verslaat maar liefst 2 verdedigers en drukt een schitterende, verdiende, try. Hiermee wist zij de wedstrijd een wending te geven die met luid gejuich werd gevolgd.

Dank, Liam, voor je camerawerk. Via deze link kunnen de trouwe lezers meegenieten van dit moment: https://www.instagram.com/p/C2qPYctIECr/?img_index=2

Uitslag: 22-12.

(Oh, en volg onze heldinnen gelijk even op Instagram? Zie je gelijk meer van deze toppers in actie!)

“Geweldig zeg!! Jammer van die Franse naam, maar het zal me wat. Hebben jullie de snee of the day nog kunnen spreken?”

Tevergeefs hebben verschillende onafhankelijke journalisten dit geprobeerd. De dames waren al kort na de wedstrijd slecht aanspreekbaar omdat er een zwart rietje aan hun mond zat vastgeplakt waarmee liters rose bier werd gedronken. Bij iedere vraag werd er in brabbelende taal op geantwoord, wat zich afwisselde met twerkende sfeerbeelden. Misschien moet deze rubriek toch eens van beeldmateriaal worden voorzien.

“Denk dat me vrouw me dan in het hondenhok laat slapen, hou het maar bij schrift.”

 Enfin….

“Uhh ja, serieus blijven nou, we hebben niet de hele dag de tijd! Hoe ging het bij die druktemakers met harde T’s?”

 Je slaat de spijker op z’n kop, trouwe lezer. We hebben niet de hele dag de tijd. Was het maar zo’n feest, want over de pracht van sommige tries uit deze wedstrijd tegen Zwolle kan een heel boek worden geschreven. Voor uitgebreid verslag in alle geuren, kleuren en smaken (ook van de altijd beruchte busrit terug) raden we de geïnteresseerde lezers aan om donderdagavond of zondagmiddag naar de club te komen. Corny en Henk zien jullie graag in het clubhuis verschijnen.

“Horny C-”

 Hé! We zouden serieus blijven.

“Oke, maar schiet eens op dan?”

 Zondagochtend, zelfs nog eerder dan onze dames, verzamelden de jonge en minder jonge goden van Bassets 1 zich op de parkeerplaats om af te reizen naar Zwolle. Het collectief mannen wat zich hier voordeed was overduidelijk minder jong en losgeslagen dan dat van de afgelopen maanden. Coach Robert Broers bracht als de ware Andy Farrell fanaat die hij is een aantal ervaren spelers terug in de selectie. Zo werden Akram – alias ‘Boule de Démolition Rousse’ – Zaki & Nick – alias ‘Pierced Smiley’ – Geerlings opgeroepen voor hun dienstplicht en vonden Benjamin – alias ‘Mystic Mo’unga’ – Blom & Jeffrey – alias ‘Lock²’ – Pont een gaatje in hun papa weekend om punten te harken in het Oosten.

Deze 4 koppige dijk aan ervaring bracht echt iets extra’s voor de uitwedstrijd. Niet alleen de busrit heen was een stuk kalmer, ondanks dat deze kalende, grijsharige pubers zich allemaal achterin de bus bevonden, maar ook het laatste uur voor de wedstrijd oogde het meer beheerst en koelbloedig. Ironisch genoeg kan dit zeker niet worden gezegd over de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Het leek vanaf de zijkant wel of Bassets 1 als missie had meegekregen om zo veel mogelijk penalty’s te verzamelen als mogelijk. Gelukkig voor dit collectief bleek Zwolle even slordig aan de wedstrijd te beginnen… en was het door een vermakelijke 20 minuten aan; ‘een ei overgeven aan de tegenstander zonder hier punten uit te halen’.

TOTDAT!!! Het begon te klikken. Monster hits van onze eerste, tweede en derde rijers zorgden voor momentum. De Zwolse lokale krant sprak over magnitude 9 op de schaal van Richter afgelopen zondag… zal wel door de tientallen donders van Meeldijk zijn gekomen. Een ijzersterk platform in zowel scrums als line-outs zorgde voor bruikbaar balbezit voor onze driekwarters om Zwolle vervolgens he-le-maal zoek te spelen. Tegenstanders werden chirurgisch ontleed door Mystic Mo’unga en vervolgens aan flarden gescheurd door De Dokter, Bali Thor en Buff Darcy Graham the Guinness Connoisseur (Dit is Roy van Delft, voor degene die het zich afvraagt).

Tries van Hidde en Roy braken de eerste helft open en zorgden voor een comfortabele voorsprong in de rust. Toch liet Zwolle zich niet zomaar wegspelen. Al vroeg in de tweede helft kwamen zij door typisch voorwaartsen spel aan een trytje. Al snel hierna herpakte Bassets zich en was het aan hen om Zwolle met hun eigen spelletje te verslaan. Door een oplettende en vernuftige actie van De Lock in het kwadraat voor de tryline pikte hij zelf een try mee. Als genade slag had De Farao ook nog eens een hittesensor in zijn schoen geplakt en aan de palen gelast. Bijna alles schoot hij raak, op 1 conversie na. Ook dit was een vertoning van zelfvertrouwen en comfortabelheid in de wedstrijd. In de laatste minuten kwam er toch nog een smetje op deze prestatie… een tweede gele kaart werd toegekend aan Captain Interpol, waardoor Bassets met 14 man de wedstrijd uit moest spelen. Bikkelhard verdedigend werk hield de try line schoon van Zwolse belegering. Uiteindelijk was het Bali Thor, Hidde, die een penalty wist te veroorzaken en licht bracht aan het einde van de tunnel. Het laatste fluitsignaal klonk kort hierna en dit ontketende een explosie aan vreugde, gezang en gekkigheid. Uitslag in deze wedstrijd: 7-32.

“Geweldige resultaten zeg!! En wat kunnen we dit weekend verwachten?”

 Onze heldinnen hebben 2 weken verdiende rust gekregen van Nederland Rugby na de overwinning. Erg coulant. De redactie verwacht dus zondag een wervelwind aan vrouwelijk gejuich bij de wedstrijd van onze heren 1. Zij spelen namelijk thuis tegen de nummer 2 van de trophy poule; URC 1. Een tegenstander gespecialiseerd in jennen, etteren en punten scoren. Met de neus naar voren en een meer volwassen aanpak kunnen de heren van Bassets 1 niet wachten om op eigen grond revenge te nemen tegen dit URC. Tenslotte spelen onze heren van Bassets 2 een uitwedstrijd, en wel tegen het ervaren ‘T Gooi Fier in Naarden. Ook dit zal geen makkelijke pot worden, genoeg reden dus om onze heren aan te moedigen aanstaande zondag.

De opstelling wordt na de training bekendgemaakt en zal spoedig verschijnen op de Instagram pagina van @BassetsXV.

Dan tenslotte het programma voor komend weekeinde:

Thuis:

Om 15:00 speelt R.C. The Bassets 1 tegen URC 1.

Locatie: Vijfmeiweg 37A, ‘De Rugby Tempel’, Sassenheim.

Uit:

Om 14:30 speelt Cluster Bassets/Hawks 2 tegen RC ‘T Gooi Fier.

Locatie: Rugby Club ‘T Gooi, Naarden.

Verslag van deze wedstrijden en alle gekkigheid eromheen is volgende week te lezen in het zestiende nummer van ‘De Bassets Rubriek’.

Zoals altijd bedankt voor het lezen, goed weekend gewenst!

Met Ovale groet,

Mudde Jr.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© RC THE BASSETS 2023